Over  |  Contact
 
 
 
 
Hoe en wat Aangeboden
 

Aangeboden, Redtail

Naam: Neocaridina heteropoda
pH: 6,5-8,0
Prijs: Op dit moment geen aanbod.
Het minimaal af te nemen aantal is in onderling overleg. Dit is afhankelijk van uw doelstelling.
Neocaridina heteropoda (Redtail)

Een oersterke garnaal. Ik denk dat het de Neocaridina heteropoda is. Als u de verhalen leest op de verschillende fora, dan weet u dat deze als onuitroeibaar bekend staat.

Een garnaal is een groepsdier. Een standaard opmerking is dat u moet beginnen met een tiental. Maar waarom een tiental? Persoonlijk denk ik dat dat feitelijk heel weinig is, maar voor een Aqua40 of een 60 cm bakje een goed begin is. Echter als er vissen in het geding zijn, bedenk dan dat een garnaal laag op de voedselladder staat. Jongen worden zeker gegeten. Men kan dan kiezen om met een grotere groep te beginnen of om een eigen kweek op te zetten.

De garnalen eten alles. Er is speciaal voer voor garnalen te koop, maar als u wisselt in het menu dan doen ze het ook prima.

Qua temperatuur dienen ze niet te warm (>26ºC) gehouden te worden.

Schuilplaatsen zijn nodig. Volwassen dieren zijn brutaal maar jongen moeten zich kunnen verstoppen. Denk aan fijnbladige planten, of "dichte" planten groepen. Javamos is géén vereiste. De garnalen in de verschillende bakken alhier verstoppen zich in Javavaren, Blyxa japonica, onder hout enzovoorts.

Kienhout is wel nodig. Al is het maar een klein stukje. Daar grazen ze op.

Terug

© Alle rechten voorbehouden aan R.G. Koelman (tenzij specifiek anders aangegeven).