Over  |  Contact
 
 
 
 

Algemeen

In mijn jeugd kreeg ik een aquarium. De exacte afmeting weet ik niet meer. Ik denk een standaard 60x40x40. Een mooie hobby. Extra gevoed doordat ik met mijn vader de aquariumplaatjes van Rizla ging sparen. Het was niet eens zijn merk. Ik heb laatst nog met de boekjes in mijn handen gestaan op een rommelmarkt. Maar ik heb ze niet gekocht.

Rizla zoetwatervissen

Toendertijd zijn alle fouten gemaakt die je kan maken. Voor mij nu is het verbazingwekkend dat mijn koppel maanvissen toen meermalen eitjes afzette. Uiteindelijk werd het aquarium drooggezet. Reden? Een groot gedeelte van mijn Suske en Wiske strips liep waterschade op.

Het aqua-virus is altijd latent aanwezig gebleven. Rond 1996 kreeg ik nieuwe collega's. Eén van deze collega's was en is gek van aquaria. Sommigen zullen hem kennen als Apisto. Van hem nam ik een 40x30x30 bakje over. Dit werd vier maanden later vervangen door een Juwel 80x40x40. En die werd vervolgens weer acht maanden later geflankeerd door een 160x50x50. Verkeerde zuinigheid heet dat ook wel.

Alhoewel qua werkgever Apisto en ik lang aan elkaar zijn blijven hangen (samen prettig gestreden, kan ik wel stellen), zijn onze wegen toch gescheiden. Onder mijn huidige collega's ontdekte ik ook aquarioten. Zij introduceerden mij op Het Nederlandstalig AquaForum.

Met mijn huidige aquariagekke collega's MarcoS, inmiddels Smout op Veni Vidi Vissie, en ReBijl, inmiddels ook VVV, ga ik zo'n twee maal per jaar een dagje aquariumwinkels kijken. Grappig was het om Apisto weer op de fora tegen te komen. Hij is moderator op VVV.

Op dit gedeelte van mijn site zal ik het wel en wee rond mijn (inmiddels) aquaria gaan bijhouden.

© Alle rechten voorbehouden aan R.G. Koelman (tenzij specifiek anders aangegeven).