Over  |  Contact
 
 
 
 
 
Nieuws:
06-05-2010 Aanpassing site:
Rekenmodule in 'Waterstofperoxide versus algen'
02-06-2009 Artikel aangepast:
Informatie> Artikelen> Waterstofperoxide versus algen
20-01-2009 Verhaal toegevoegd:
Schrijfsels> Maaike's wereld> Dressed to kill
10-02-2009 Artikel aangepast:
Informatie> Artikelen> Waterstofperoxide versus algen

Welkom

Welkom op mijn thuispagina. Een site met feitelijk twee gezichten. Oorspronkelijk was de bedoeling om mijn aquaria te tonen en informatie over aquariumhouden te geven. Echter doordat mijn hobby mij weer aan het schrijven kreeg, staat er nu ook een hele serie verhalen op mijn site. Waarom u ook hier blijft 'hangen', ik wens u veel plezier.

Wie ben ik?

Mijn naam is Robert. Geboren te Leiden in 1965. Al sinds mijn jeugd ben ik verslingerd aan aquaria. In 1997 heb ik deze hobby weer opgepakt. De laatste jaren heb ik dit weten te combineren met mijn werk en studie.

Als ICT'er heb ik deze hobby weten te combineren met het internet. Ik ben ongeveer twee jaren moderator geweest op Het Nederlandstalig AquaForum. Wegens tijdgebrek heb ik het modereren in oktober 2007 vaarwel gezegd. Wel ben ik blijven hangen in het beheer. Het organiseren van de jaarlijkse fotowedstrijd vanaf 2006 tot en met 2009 was een feest. Neem eens een kijkje op de sites want er valt veel te genieten en te leren. Kijken en lezen levert altijd nieuwe ideeën op voor uw eigen aquarium. Maar sinds januari 2010 is ook daar een einde aangekomen. Dus ik heb veel meer tijd voor deze site.

Als Neerlandicus heb ik mijn liefde voor taal gecombineerd met de hobby door te gaan schrijven. Op mijn site vind u verhalen en columns die ergens altijd een link hebben naar de aquariumhobby. U vindt deze onder het menu Schrijfsels.

Naast deze schrijfsels hoop ik een aantal artikelen te plaatsen over de hobby zelf. Er staat er nu één. Maar ik heb nog genoeg ideeën voor nieuwe artikelen. Mijn ervaringen zullen niet uniek zijn, maar kunnen u misschien mijn fouten en blunders besparen.

De verhalenreeks over Maaike trekt de meeste bezoekers. Waarschijnlijk omdat deze verhalen erg herkenbaar zijn. Voor sommige verhalen geldt dat voor de bezoekers van de fora de situaties wel heel herkenbaar zullen zijn. Laat ik het maar een knipoog naar de realiteit noemen.

Waarom Catweazle?

Een veelgestelde vraag. Waarom gebruik je als bijnaam Catweazle? Mijn generatiegenoten weten wie Catweazle is. En zij zullen dezelfde warme gevoelens koesteren voor de BBC serie waarmee ze zijn opgegroeid. En misschien bent u wel via een zoekmachine op mijn site gekomen. Op zoek naar afbeeldingen of verhalen over Catweazle. Neem toch eens de moeite om rond te kijken. Misschien valt het niet tegen.

Terug naar de vraag. Degene die mij in real life hebben ontmoet, weten dat ik in de verste verte niet op Catweazle lijk. Toch was de keuze simpel. Uit de vele bijnamen die ik ooit heb gehad, al of niet vriendelijk bedoeld, was deze de meest voor de hand liggend. In mijn studententijd had ik een sik...

© Alle rechten voorbehouden aan R.G. Koelman (tenzij specifiek anders aangegeven).